Alla inlägg den 25 april 2012

Av Anna Larsson - 25 april 2012 17:05

Så kan man väl sammanfatta de senaste dagarnas träning, om man får sno en rad från Lars Winnerbäck ;-) Känns som jag äntligen börjar komma igång igen med den egna hundträningen efter en rejäl svacka när hundarna var skadade och jag tappade precis all motivation att ens tänka framåt utan helst bara ville ligga och deppa framför någon film när jag inte jobbade. Men nu så börjar våren så sakterliga få fart även på mig! Har varit iväg ett par gånger och tränat vallning dels ihop med Carina på Agdala och med Anneli på Mörkö.


Idag träffades Anneli, Carina, Kicki och jag och transporterade ner ett gäng av Annelis träningstackor till Skansundet och körde där ett par timmar. Härligt! Flynn fick öva sig på att köra längre hämt och jag satte upp hinkar som grindar och körde en IK II-bana (minus fålla) med honom, gick fint men det var svårt för hundarna att höra visslorna bitvis i den starka blåsten in från vattnet. Samma fenomen som vi märkt tidigare -vissa punkter på fältet tycks bli helt stumma, jag gissar att vinden där för ljuden långt över hunden. Fokus detta pass var på att få en bra utgång, upptag, låta honom starta upp fåren och ta dem en liten bit mot mig och sen flanka ut till 9 eller 3 och knuffa in dem som på en cross och sedan ta honom upp till balans igen och därifrån mot mig på den nya linjen osv. Det mesta gick riktigt fint men vi behöver få till mycket mer träning och bli mer samspelta -och få mer erfarenhet helt enkelt. Så, inte där än -men på väg! ;-)


Delningarna kändes riktigt fina idag, fick fåren på rulle, tog av de två sista och Flynn jobbade grymt med att parera upp dem när den ena tackan ideligen ville bryta sig loss. Duktig hund!


Vi kom med bägge dagarna på IK I tävlingarna i Breviksnäs, får se hur samkörda vi hinner bli tills dess men det ska hur som helst bli nyttigt att komma ut och tävla igen. Jag hoppas vi ska kunna starta riktigt mycket detta år och fokus är att lära oss så mycket vi kan på tävlingarna och skaffa mer erfarenhet. Vi får se när det blir dags för IK II, kanske i sommar eller så blir det i höst. Hur som helst ska vi ha jäkligt kul ihop på vägen dit!



Presentation


En blogg om hundträning, klickerträning, vallning, lydnad & border collies!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards