Alla inlägg den 16 juli 2011

Av Anna Larsson - 16 juli 2011 11:37

Igår eftermiddag var vi och tävlade vallning i Öllösa, Stjärnhov, hemma på Viktorias gård. Race & husse hade startnr 3 och vad vi hunnit se innan dess var att det var drag åt ena hållet i framdrivningen men att fåren i övrigt var styrbara & trevliga om än bitvis lite svårdelade. Krille skickade ut Race till höger (tror majoriteten gjorde det eftersom draget låg åt det hållet) och så här gick rundan: Utgång: 18p, stannar kort, upptag = 8p snett, framdrivning = 2p av linjen (draget, Race skulle behövt släppa riktigt i flanken, slå ut & tryckt till dem men det är svårt för en orutinerad unghund!) så hämtet = 28p. Fösningen jobbad Race finfint: 17p tappade på lite av linjen efter grinden. Drivningen skötte han kalasbra = 10p. Delningen har Race precis börjat lära sig, det gick fint = 9p. Fålla in blev lite knixande men där jobbade Race fint och verkligen hjälpte till = 8p. Summa = 72p och ett 2:a pris i IK I! Jätteroligt! Race hade finfin attityd i allt och Krille var verkligen mkt nöjd med hur det kändes att köra honom, fint samarbete!


Jag och Flynn hade startnummer 5. Tvärt emot de andra som gått valde jag att skicka vänster då jag tyckte terrängen på höger sida kunde inbjuda hunden att dra sig innåt. På vänster tänkte jag att Flynn då skulle kunna känna draget, slå över och ändå få ett bra hämt. Utgången var fin = 19p, upptaget = 9p sen blev ändå draget för svårt och jag fick samma trassel som Krille & Race hade haft så framdrivningen var vi av linjen och hade bara 3p kvar! Summa hämt = 31p. Fösningen kändes Flynn riktigt härlig i, jag tog ett par otaktiska beslut och vi fick 16p. Drivningen var grymt bra, jag kunde bara gå och Flynn jobbade på och justerade själv tempo & bromsade upp djuren = 10p. Sen slet jag som ett djur med att dela men idag ville det sig inte och tiden gick ut.   Så med både delning & fålla borta hamnade vi på mkt blygsamma 57p. Men jag är grymt nöjd med Flynns utgång, upptag, och hela attityden i hans arbete. Nu har vi två starter till i juli, sen ska vi ha tävlingsuppehåll för att sedan tävla igen tidigast i september. Det blir nog två tävlingar på hösten och sen ska vi ta tävlingspaus, summera vad vi lärt oss under den första sässongen och träna vidare inför nästa år.


Fog & Fonzie hjälpte till och jobbade på tävlingen, Krille & Fog var med & ställde ut och jag & Fonz hjälpte till och tog av flockarna efteråt.


  




Presentation


En blogg om hundträning, klickerträning, vallning, lydnad & border collies!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards