Direktlänk till inlägg 25 maj 2012

Träning med Fonzie inför mästarklassen.

Av Anna Larsson - 25 maj 2012 11:22

Nu har vi lite drygt tre veckor på oss att hinna träna in momenten som tillkommer i mästarklassen i rallylydnaden, målet är att vi ska tävla den 16/6. Vi får se hur långt vi hinner tills dess!


De moment jag valt att fokusera på den här veckan är sändandet till konen, sidbyten bakom mig, ställande under gång + gå runt, backa ifrån mig, stå vid min sida/framför mig 1,5 minut och så repeterar vi "helt om ifrån varandra" från avancerade klasen.


Jag har filmat en del av träningen, tyvärr fortsätter kameran att ibland mitt i filmen bara visa flimmer så man vet aldrig förräns allt är klart vad av träningspassen som kommit med... Frustrerande men bättre än att inte få något alls filmat.


Så här såg en del av träningen på sändandet till konen ut i tisdags:



Momentet ska bli att hunden under rörelse skickas framåt till konen (ca 2 m bort), där ska den stanna inom en halvmeter från konen, föraren ska gå upp och hämta den stillastående hunden och dirigera in den på valfritt sätt till sidan och så fortsätter man framåt.


Jag har också börjat med sidbytena bakom. De ska senare ske under rörelse men jag börjar med dem stillastående. Kallar dem för "behinde" och "rumpa" :-) Här är en film på den träningen och en övning med konskick som jag gjorde idag: en fyrkant av koner så han måste leta ny kon + inte tjuva :-) Fonz har svårare att gå ut från höger än från vänster, det behöver vi öva mer på.



Sen övade vi ställande under gång, gå runt. Hunden ska ställas under gång och föraren ska gå ett varv runt den helt enkelt. Körde det både på vänster och höger sida, han är tveksammare på höger så åter igen -mer högerträning!



Sista filmen är från träningen på "helt om, vänd ifrån varandra". Där fick jag bara med övningarna på vänster sida innan kameran la av men vi gör samma sak på höger. Jag har både handtecken och ord på de snurrarna men målet är att han sen ska gå bara på ord för då kan vi ha dem i heelworken när det blir dags att återuppta den grenen igen.



Bara att träna vidare :-) Vi får se om vi kan hålla vår deadline.

 
 
Marre & Rasmus

Marre & Rasmus

3 juni 2012 16:58

Blir så imponerad utav er träning och att det går så smidigt och snabbt fram. Får man vara lite nyfiken hur du började lära in “sidbytena bakom”? och sändandet till konen?

Här har vi inte kommit längre än till fortsättningsklassen, men det skadar inte att börja med dessa avancerade moment så att säga.

Härligt att få följa eran träning och rallyframgångar / Marre

http://papillonbus.bloggplatsen.se/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Larsson - 7 december 2012 07:38

Jag har nu i fem dagar väntat på svar från Bloggplatsens "support" på frågan Går det att exportera en bloggplatsen-blogg till Wordpress och hur gör man i så fall. De har ännu inte svarat, varför jag chansar och slänger ut detta i bloggen så kanske nå...

Av Anna Larsson - 1 december 2012 16:58

Något som kanske känns busenkelt för oss som varit med ett tag i leken, men som inte alls är så självklart om man är nybörjare är -var hittar man vilka tävlingar som finns och hur anmäler man sig till dem? Så idag tänkte jag tipsa lite om det efterso...

Av Anna Larsson - 30 november 2012 19:50

Min egen firma har hetat Mälardalens Hundcenter, men allt sedan jag sålde butiken och la ner hundsimmet, har jag känt att jag velat byta firmanamn. Nu har jag gjort slag i saken och firman heter istället 3vallare, precis som min hemsida har gjort i m...

Av Anna Larsson - 30 november 2012 07:29

Vad gjorde man innan det fanns smarta telefoner!? (Pratade mer i dem kanske?) Här kommer tips på några appar som jag gillar, med hundanknytning så klart! De jag tipsar om är för iPhone men de flesta finns säkerligen även för android. Först ut en...

Av Anna Larsson - 29 november 2012 16:44

Jag håller på och ska byta utseende totalt på min hemsida www.3vallare.se men har tyvärr i den processen lyckats radera den gamla sidan (och det gamla abonemanget) innan den nya är igång... Så just nu finns ingen hemsida att beskåda, väntar på att få...

Presentation


En blogg om hundträning, klickerträning, vallning, lydnad & border collies!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards